Wil jij een mini kerst pakketje winnen? Klik dan snel hier!

vrijdag 1 juli 2011

Auteur van de maand JULI!



Een nieuwe categorie op boeken van vroeger & nu, namelijk de auteur van de maand! Zoals de naam misschien al verteld zal ik elke maand een andere schrijver of schrijfster in het zonnetje te zetten door wat te vertellen over hun, en natuurlijk een aantal boeken op een rijtje te zetten! Het kunnen schrijvers/schrijfsters zijn die ik zelf ken maar ook onbekende. Natuurlijk zijn tips van jullie ook welkom! Ook zal er in de de zijbalk een foto te komen staan met welke schrijver/schrijfster deze maand in het zonnetje staat!

De schrijfster van de maand juni is geworden...
Tess Gerritsen!

Zelf ben ik met de boeken van Tess in aanraking gekomen doordat ik me ooit mijzelf eens een abonnement heb laten aansmeren bij ECI. In die tijd had ik een keer geen boeken besteld en kreeg ik zomaar uit het niets opeens twee boeken toegestuurd, waaronder dus een boek van Tess Gerritsen. Dit was het boek Koud Hart, deze heeft een tijd in mijn kast gestaan maar uiteindelijk werd ik toch best nieuwsgierig naar het boek waardoor ik het uiteindelijk las. Meteen daarna was ik verkocht..




Maar wie is Tess Gerritsen nou precies?

Tess Gerritsen is uitgegroeid tot een bekende auteur van verschillende thrillers. In Amerika zijn bijna al haar boeken bestellers geworden en een aantal ook hier in Europa. Gerritsen is zelf van Chinese afkomst maar woont echter al heel haar leven in Amerika. In 1979 behaalde ze haar basisartsdiploma waarna ze les gaf op een universiteit waar ze ook haar M.D haalde. Hierna is ze zich gaan specialiseerde en werkte ze op Hawaï als interniste. Toen Gerritsen zwanger werd van haar eerste kind gaf ze het artsen werk op, pas nadat haar tweede kind was geboren is ze begonnen met het schijven van thrillers, dit waren in het begin bijna allemaal romantische thrillers.
 

De inspiratie van haar eerste medische thriller kreeg ze van een ex-politieagent. Deze vertelde namelijk een verhaal over kinderen die waarschijnlijk ontvoerd werden door de Russische maffia om te dienen als orgaandonors. Sinds het boek de chirurg is Tess begonnen aan een serie over de hoofdpersonen Jane Rizzoli en Maura Isles, die je heel misschien wel herkend uit de serie Rizzoli & Isles. Deze serie is namelijk gebaseerd op deze boekenreeks.

Het leukste aan Tess is ook nog eens dat ze haar eigen blog heeft! Ze schrijft natuurlijk vooral over haar boeken, maar ook over nieuwe ontwikkelingen en allerlei andere dingen! Wat wil je nog meer, een schrijfster met een eigen blog!

Lees boeken van Tess als je.. Van thrillers houd en dan vooral van medische thriller. Ik heb zelf al een aantal van haar boeken gelezen en ik moet je zeggen dat ze erg verslavend zijn. Soms is het zo spannend dat je bijna niet meer stoppen kan met lezen!
Lees geen boeken van Tess als je.. Helemaal niet van thrillers en medice dingen houd. Want voor zo ver ik mij kan herinneren is ze bij één boek ook echt op de details van een autopsie in gegaan!

En al laatste nog een aantal boeken van haar op een rijtje!
Koud hart - Koud bloed - De chirurg - Hartslag - Diagnose besmet - Sneeuwval (haar nieuwste boek!)

2 opmerkingen:

  1. Ik heb nog steeds een aantal boeken van haar op m'n verlanglijstje staan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weet je, ik had helemaal geen beeld bij de naam Tess Gerritsen. Het verrast me dat ze oorspronkelijk in de medische wereld zat! Dat doet me twijfelen of ik de boeken wel wil lezen, ik kan namelijk totaal niet tegen bloed, organen en beschrijvingen daarvan. Misschien raap ik de moed nog eens bij elkaar. ^_^

    BeantwoordenVerwijderen